Street Photography

Street Photography

En els darrers anys, gràcies sobretot a la immediatesa de les noves tecnologies, s’ha popularitzat i democratitzat un gènere apassionant que els grans fotògrafs van iniciar ja al segle XIX i XX: l’street photography. Si hagués de descriure aquest gènere d’una manera gràfica ho explicaria com aquell moment que et sents cridat a fer una petita malifeta, a fer una petita trampa, a realitzar un petit furt, que no és altra que posseir un instant d’una persona i immortalitzar-lo per sempre més.
Els entesos diuen que l’street photography es diferencia de la fotografia documental o el fotoperiodisme per la seva vessant anecdòtica més que històrica. Per tant, la rapidesa del “moment decisiu” és crucial per capturar l’essència d’un moment fugaç. O dispares o mors, o caces o et quedes sense presa, o realitzes la instantània o et quedes amb les ganes. D’aquí la malifeta, no hi ha temps per demanar permís, no hi ha temps per preguntar o buscar complicitats i d’aquí que de vegades l´única manera d’obtenir el gran botí, aquell moment únic sigui sense avisar, d’amagat, com un caçador furtiu.
En aquest petit article us volem il·lustrar amb imatges d’un viatge al Marroc del 2016, realitzades pels carrers de Marràqueix i Essaouira. Podeu fer la prova, però generalment a la gent d’aquests llocs no els agrada ser retratats, sempre podeu demanar permís, jo ho vaig intentar, però en un 90% de les vegades em deien que no, en un 9% em demanaven diners, i en un 1% somreien i em deien que sí. Heus aquí unes fotos robades, desenquadrades, inclús desenfocades però per damunt de tot són unes instantànies que tracten de buscar tant el moment com el document, i per mi aquesta és la única manera d’obtenir-les: disparant des de les entranyes.
T’animes a provar el que se sent? Clicka aquí!
Morocco_Street_Photography_001
Morocco_Street_Photography_002
Morocco_Street_Photography_003
Morocco_Street_Photography_004
Morocco_Street_Photography_005
Morocco_Street_Photography_006
Morocco_Street_Photography_007
Morocco_Street_Photography_008
Morocco_Street_Photography_009
Morocco_Street_Photography_010
Morocco_Street_Photography_011
Morocco_Street_Photography_012
Morocco_Street_Photography_013
Morocco_Street_Photography_014
Morocco_Street_Photography_015
Morocco_Street_Photography_016
Morocco_Street_Photography_017
Morocco_Street_Photography_018
Morocco_Street_Photography_019
Morocco_Street_Photography_020