Premsa

PREMSA


CASTELLS


Der Spiegel

Es ist der größ­te Ca­s­tells-Wett­be­werb der Welt: Im spa­ni­schen Tar­ra­go­na ver­bin­den sich Men­schen je­den Al­ters zu bis zu zehn Stock­wer­ke ho­hen Tür­men. In Ka­ta­lo­ni­en gel­ten die­se »ca­s­tells« als Sym­bol des Ge­mein­schafts­geis­tes und des Stre­bens nach Un­ab­hän­gig­keit. Seit mehr als 200 Jah­ren tre­ten die bes­ten und äl­tes­ten ka­ta­la­ni­schen Teams an, um zu dra­ma­ti­scher Flö­ten­mu­sik ihre akro­ba­ti­schen Men­schen­säu­len in die Höhe zu stem­men. In­zwi­schen neh­men auch im­mer mehr Aus­län­der teil; in die­sem Jahr for­dern Chi­ne­sen die Lo­kal­ma­ta­do­re her­aus.


TV3

Presentació del documental “El pols català” a Visa pour l’Image, a Perpinyà, i Visa Off, amb 82 exposicions

El fotoperiodista i codirector de Filma-T Produccions presenta el seu documental sobre els castells, “El batec dels castells”, que s’ha traduït amb el nom “El pols català”. Un projecte que a través de fotografíes i so plasma les emocions: “Força, equilibri, valor i seny”, però, diu l’autor, que també plasma el moment polític actual, i que es una oportunitat per mostrar el que es viu…


Ara Castells

El projecte audiovisual ‘El batec casteller’, del fotògraf i periodista Joan Figueras, formarà part d’una de les trobades fotoperiodístiques més importants del món.

El projecte audiovisual ‘El batec casteller’, traduït a l’anglès com ‘The Catalan heartbeat’ i al francès com ‘Le pouls Catalan’, formarà part el proper mes de setembre del programa del festival de fotoperiodisme ‘Visa pour l’image’, una de les trobades més importants del món en el seu àmbit que se celebra anualment a Perpinyà.

‘El batec casteller’, obra del fotògraf i periodista tarragoní Joan Figueras, mostra el fet casteller a través de fotografies fetes durant l’edició del Concurs de Castells de Tarragona del 2014 i acompanyades del so ambiental enregistrat al mateix certamen. Aquesta combinació d’imatge i àudio té com a objectiu dotar el fenomen casteller d’una nova dimensió, capaç de captar l’essència dels castells per transmetre, així, la força, l’emoció i la concentració presents en el procés d’alçar torres humanes(…)


National Geographic France


moncasteller.cat

L’edició online de la prestigiosa revista alemana ‘Spiegel’ publica un interessant història visual amb material multimèdia dedicat als castells i, concretament, a la passada 26a edició del Concurs de Tarragona i els assajos previs al certamen. Diversos testimonis dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Hangzhou, expliquen amb el suport d’imatges, vídeos i fotografies, la seva visió sobre el fet casteller o l’identitat catalana. A més també inclou suport pedagògic explicant la història d’aquesta activitat(…)

Diari de Tarragona

“Era un reto mostrar los ‘castells’ así”

Entrevista a Joan Figueras, fotoperiodista.  Joan Figueras nació en Tarragona el día de Santa Tecla de 1980. Es periodista, fotoperiodista y amante de los castells. El próximo 1 de septiembre presentará su último proyecto del món casteller en la prestigiosa exposición Rendez-vous – Visa Pour l’Image de Perpignan. El proyecto empezó en el Concurs de Castells del año 2014, donde llegó con su cámara y su grabadora digital para «experimentar y ver hasta dónde llegaba»(…)

Revistacastells.cat

Els castells en gran pantalla

La història, les emocions i els sentiments que desperten els castells han de perdurar en el temps. Perquè no s’oblidin detalls, a banda dels nombrosos llibres, cròniques i fotografies que es troben al dia a dia, es disposa d’un ventall molt ampli de material audiovisual(…)


Der Spiegel

“Sie pinkeln auf uns und sagen, es rei regen”

Das Herz des katalanischen Fotografen Joan figueras sclägt für die Unabhängigkeit seiner Heimat. Sehen Sie hier eine Auswahl von Bildern zu den Protesten in Barcelona.


Catalunya Ràdio

“Catalunya vespre”. “Trending”. Parlem amb Joan Figueras, fotoperiodista i codirector de Filma-t

Al “Trending” cada dia fem una ullada a la xarxa, repassem els temes que han generat més conversa, recollim la història d’aquell vídeo que s’ha fet viral per sorpresa, o la d’aquella persona que passa a la primera fila mediàtica i aconsegueix, en un sol dia, duplicar el nombre de seguidors a les xarxes socials que tant de temps li ha costat aconseguir. Avui el “Trending” té un(…)


Nació digital

«Der Spiegel» dedica un reportatge multimèdia al Concurs de Castells

La peça, titulada Die katalanischen Ameisen (Les formigues catalanes), ha estat realitzat per la productora catalana Filma-t Produccions

El prestigiós setmanari alemany Der Spiegel, una de les revistes amb més influència d’Europa i una de les que té més tirada, amb més d’un milió d’exemplars, ha dedicat un reportatge multimèdia als castells, un “esport folklòric” que cada vegada té més adeptes.


CYBORG FOUNDATION


URVactiv@

Anna Moradell i Joan Figueras de la URV, premiats en el Sundance Film Festival

Tarragona, 23/01/2013.- El documental “Cyborg Foundation”, dirigit per Rafel Duran i realitzat pels periodistes titulats de la URV Anna Moradell i Joan Figueras, ha guanyat el primer premi del certamen Focus Forward Film Festival als Estats Units, que s’ha lliurat dimarts, 22 de gener.


La Vanguardia

Un documental catalán sobre el primer hombre cíborg gana el Focus Forward

El Sundance Film Festival premia la historia de Neil Harbisson, que con su ojo electrónico traduce los colores a notas musicales El documental Cyborg Foundation del barcelonés Rafel Duran, que explica la historia de Neil Harbisson, el primer cíborg reconocido por un gobierno –el de Reino Unido-, ha conseguido posicionarse como uno de los cinco ganadores del concurso Focus Forward Short Films, Big Ideas del Sundance Film Festival, donde han participado directores de 69 países diferentes. El certamen reúne piezas sobre personas que están redefiniendo la manera de vivir en el mundo a través de diversos campos, desde la medicina al arte. El premio, de 200.000 dólares -a repartir entre los ganadores-, es el más alto otorgado a documentales de tan solo tres minutos(…)


Diari de Girona

Sundance premia el curtmetratge “Ciborg Foundation” de Rafel Duran

La pel·lícula mostra com Neil Harbisson va aconseguir transformar els colors en notes musicals. El realitzador català Rafel Duran va obtenir dimarts el Gran Premi del Jurat del premi Focus Forward Filmmaker del Festival de Sundance, que aquests dies es celebra en aquesta localitat dels Estats Units, amb el seu curtemetratge Ciborg Foundation(…)

3/24

“Google i el cervell mundial” i “Cyborg Foundation”, dues produccions catalanes al Festival de Sundance

“Google i el cervell mundial” i “Cyborg Foundation” són dues produccions catalanes que participaran en el festival més important de cinema independent, el Sundance. Robert Redford donava dijous passat el tret de sortida del Festival de Sundance de cinema independent amb més pes internacional, que se celebra als Estats Units. Tot i ser extremadament complicat participar-hi, dos projectes catalans han aconseguit tenir lloc en l’edició del festival d’aquest any. Són el curtmetratge de Rafel Duran “Cyborg  foundation” i el documental “Google i el cervell mundial”, una producció de Polar Star Films(…)

PHOTOSHOOT TOURS


TV3, Valor Afeigit

Cal regular el consum col·laboratiu?

Proliferen iniciatives econòmiques que busquen un consum més sostenible i millor preu. És l’anomenat consum col·laboratiu que s’està estenent, sovint, al marge de les activitats econòmiques regulades. Compartir cotxe en comptes d’agafar un taxi, allotjar-se a pisos particulars en comptes d’hotels… On acaba l’intercanvi i comença el negoci? Es paguen els impostos corresponents?


Generació digital

Una nova manera de viatjar

Una jove barcelonina apassionada dels viatges ha creat una pàgina web en què els ciutadans de cada ciutat es poden convertir en els millors amfitrions per ensenyar-la. És Trip4Real, i ja funciona en ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Sevilla, Saragossa, Madrid i Mallorca.